top of page

Cercul posibilităților



Cât de mult mi-am îngăduit în ultimele zile să visez? Hmmm.. destul de puțin. Am cam restrâns cercul posibilităților în timp ce mă înghesuiam într-un punct definit de limitări.

Cât de mare e cercul posibilităților? Cât de mare îi dai voie să fie.

Cât de mare îi dai voie să fie? Cât te lasă mintea ta să crezi că meriți? Îți ciuntești visele prin gânduri ,obiective’: nu am de unde mai mult? Nu îmi permit? Nu sunt suficient de.. ca să..?

Cum ar fi dacă azi ți-ai îngădui să visezi ca și când nu ar exista nici o limită? Ce ți-ai da voie să visezi dacă nimic, absolut nimic nu ți-ar restrânge alegerile? Care ar fi viața la care nu ai îndrăznit să aspiri?

,Nu, pentru că’ îți dă iluzia alegerii. ,Nu, pentru că’ va justifica limitările dar poate îți va îngădui să te simți confortabil cu ceea ce ți-ai oferit până acum.

Inspiră gândindu-te la acest cerc al posibilităților. A fost ușor să inspiri? Ai simțit o expansiune sau o apăsare?

Dar dacă ai putea fi pentru o clipă regizorul vieții tale, ce ai crea? Care ar fi darul pe care ți l-ai oferi? Cât de înalt ți-ar fi zborul? Cine ai fi? Unde ai trăi? Cum ai trăi? Pe unde în lumea asta te-ar purta inima? Ce ai dărui tu mai departe?

Mai inspiră o dată și vezi ce simți? Unde e cercul posibilităților? Cât de mult s-a lărgit?

Hai să nu ne batem capul, de ce ne îngăduim doar un petecuț de viață, de ce ne-am adaptat așa de bine granițelor autoimpuse. Fiecare are propriul bagaj de șabloane limitatoare. Să facem voit abstracție de el, să ne imaginăm câteva clipe că nu ne mai lăsăm definiți de limitări, că suntem în fața unui câmp infinit de posibilități, de care nu am știut pentru că nu le-am lăsat să fie. Da, e un cerc mai mare sau mai mic atunci când ne forțăm să fim noi sursa tuturor soluțiilor și un câmp infinit de posibilități atunci când le dăm voie să apară.

Ți-amintești vreo clipă din viața ta când simțeai că poți orice? Că poți răsturna și reclădi lumea dacă trebuie? Forța aceea incredibilă nu s-a dizolvat. Așteaptă doar să o redescoperi.

Să luăm o foaie de hârtie și să scriem cea mai năstrușnică și magică poveste despre noi și viețile noastre. Și să lăsăm incredibilul să devină credibil.


Catrinel Rus




Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay


bottom of page