top of page

Cine acoperă soarele tău interior?


Soarele tău interior este starea ta de bine. Dacă nu îți este bine, indiferent cum se manifestă acest ,,nu îți este bine”, înseamnă că soarele tău interior este acoperit. Cine îl acoperă? Cred că marea revelație este să descoperi că tu! Mda, știu că e greu să accepți la început. De obicei credem că alții sunt cei care ne iau soarele. Ba chiar îi vedem cum stau în fața noastră și ni-l fură! Concret, 3D, realitate incontestabilă. Ce vin eu să îți spun?!


Da, viața ta în acest moment are o poveste cu personaje, recuzită și decoruri. Și cu bune și cu rele, e un amalgam. Uita-te puțin la ce te deranjează. Este vorba de ceva ce nu ai? Despre ce ai vrea să schimbi la altcineva? Este vorba de nedreptate? De cum ar trebui să fie? Din ce vine disconfortul?


Nu ai răspuns pe moment?

Uite cum facem:

Observă-te azi începând chiar de acum. De câte ori te surprinzi, judecând, etichetând, îngrijorându-te sau indignându-te ține minte ținta judecăților, etichetelor, fricilor, indignărilor.

Punem pariu că la sfârșitul zilei știi despre cine e vorba, cine crezi că îți ia soarele?


Bun, ai aflat, și?


Și acum vine partea care nu ne place. Nu ne place pe bună dreptate: de cele mai multe ori doare să privești dincolo de gardul inimii și să simți ce te deranjează de fapt. Unde și când a apărut emoția care te manevrează ca un păpușar? Pentru că e vorba de ceva ce îți aparține. Ceva ce cari de ani de zile, poate că ai și uitat că există.


Ai găsit? Revendică și acceptă chiar dacă nu îți place. Uneori prin simpla conștientizare eliberezi, alteori ai nevoie să lucrezi cu un terapeut care să te ghideze spre straturi mai profunde. Indiferent de proces, vei observa cum mărimea celui care stă în calea soarelui se diminuează ca și când ai avea la îndemâna un instrument magic. Se conturează mai întâi gândul și apoi convingerea ca nimeni și nimic nu te poate opri să simți liniștea și pacea din interiorul tău. Între tine și soarele tău interior, poți sta doar tu. Tu ești cea care interpretează ceea ce i se întâmplă în viață. Tu ești cea care nuanțează această lume care pare atât de reală.


Catrinel






bottom of page