top of page

Cu lecție sau fără


Ce lecție am de învățat de aici? Iată întrebarea! O cunoști dacă ai început să lucrezi cu tine. Orice disconfort care îți apare în cale are musai o lecție ascunsă pe care dacă nu o descoperi vei avea parte de o lecție și mai dură. Bățul cunoașterii neaplicate cum spunea o ființă dragă. Așa că orice devine pretext să ne stoarcem mintea pentru un răspuns posibil. Am mutat școala acasă. Nu mai primești note dar funcționează același sistem de pedeapsă-recompensă cu care am crescut.


Epuizarea mentală te poate arunca în victimizare. ,,De ce mi se întâmplă acum, după câte am muncit cu mine” ascunde frica de a nu fi făcut destul sau de a nu fi făcut corect ceva. De aici încep să se rostogolească nesiguranța, tristețea, disperarea. Suficient ca sa te ia efectiv de pe picioare ca o avalanșă.

Corect până aici?


Hai să privim și din altă parte .

Amintește-ți o încercare grea din în viața ta care te-a afectat mai puțin decât altele mai ușoare. Diferența ai fost chiar tu. Dacă tu ești centrată, adunată, vei simți diferit.

Chiar dacă în jurul tău e haos, în tine e liniște.

Din această poziție poți observa și înțelege lecțiile, dacă sunt.


Nu îți lua în cârcă starea de bine a tuturor. E adevărat că mamele pot dezlega copiii de multe, dar să nu uităm că și copiii noștri vin pe lume cu propriile lor proiecte. Așa că privește-te în oglinzile din jurul tău și amintește-ți că tu ești cea care poate deforma imaginea și tu ești cea care poate privi clar.


Pornește mereu prin a te aduce pe tine în punctul zero, centrul ființei tale. Privește doar apoi spre lecții și alte înțelesuri ascunse.Catrinel


Comments


bottom of page