top of page

Porția de magie


Am fost învățați că magia nu aparține vieții reale. Exista ce e drept în povești, în spectacole de circ , dar dacă nu ești copil nu ai de ce să crezi în ea. Viața e într-o colivie prea strâmtă ca să mai încapă magie. Și chiar daca ar apărea pe neașteptate, ar fi discreditată pentru că urmăm deja cărări bătătorite cu greu de ceilalți. Și magia vine oricum cu un bu-hu-hu de care ne e teamă, nu cumva să ieșim din norme.

Ce înseamnă pentru tine magia? Ce s-ar schimba chiar acum, în viața ta, dacă ai avea acces la un strop de magie? Ce ai simți dacă această schimbare chiar ar avea loc? Cât de sus ai sări de bucurie? Ia-ți puțin timp, deconectează-te de orice altceva respiră adânc și răspunde întrebărilor de mai sus. Scrie raspunsurile daca poți.

*

Imaginează-ți acum că Zâna Norocului a aruncat niște praf magic în direcția ta și ți s-a împlinit cea mai mare dorința. Descrie-mi puțin această lume a dorinței împlinite. Cum arată? Cine e in jur? Ce simți tu? Cum ești tu? Cine ești tu în relația cu ceilalți? Ce oferi? Ia-ți din nou foaia de hârtie și descrie totul cu cât mai multe detalii. Oprește-te mai ales asupra ta, asupra acestei versiuni a ta care a reușit ceea ce acum pare de neatins.

*

Din acest tărâm al dorinței împlinite privește înapoi spre clipa prezentă și hotărăște ce daruri ai vrea să iei cu tine? Ce de aici te-ar ajuta să faci primul pas pentru a-ți atinge visul? Crezi că există persoane care te-ar sprijini? Exista resurse la care nici nu te-ai gândit până acum să apelezi? Nu uita, scrie tot

*

Hai înapoi. Ai presărat niște praf magic între lumea aceea incredibilă în care visul ți s-a împlinit și clipa de acum? Ca o cărare pe care să o recunoști chiar dacă viața îți clădește munți în față?

Joacă acest joc ,,cum ar fi dacă’’ de mai multe ori. Vei contura în detaliu ce transformări ai de făcut la tine. La tine, nu la ceilalți.

*

În această lume care începe să ne îngenuncheze dacă o lăsăm, hai să facem o Frăție a Magiei în care să învățam conectarea la clipa prezentă, la frumusețea care ne înconjoară, la cei din jur, la noi. Hai să învățăm să ne cunoaștem atât de bine încât să acceptam în loc să ascundem ceea ce am vrea să schimbăm. Nu mai așteptăm să se termine cu virusul, cu crizele financiare sau emoționale ca să fim bine, începem să căutăm magia care există chiar acum în viața noastră. Nu exista magie în viața ta? Sigur există. S-a prăfuit puțin percepția asupra ei. Prea focalizați asupra pericolelor și a fricii de supraviețuire ne-am așezat de bună voie într-un colț de viață în care trăim, mulțumiți că trăim, chiar dacă de pe o zi pe alta. Ne apucăm de treaba? Jucăm jocul ,,cum ar fi dacă’’ și îmi scrii despre tine, cel care aduce porția de magie?

Catrinel

Commentaires


bottom of page