top of page

Să rămân sau să plec?


Pare o soluție să pleci dintr-o relație. Speranțele unui viitor în care te salvează altcineva îți taie din claritate. La fel și lista motivelor pentru care nu îți mai dorești relația în care ești.


Uneori există un singur motiv: m-am plictisit! Acel m-am plictisit ascunde singurătatea ta care conviețuiește în paralel cu singurătatea celui de lângă tine. Mereu împreună dar total separați de viața pe care ați ales să o duceți. Fără puncte comune în afară de bifarea listei de activități zilnice. Discuții despre ce mai e de făcut în care nu vă vedeți și nu vă auziți de fapt. Sunt doar reacții. Care a fost ultima dată când ți-ai văzut partenerul cu adevărat? I-ai simțit prezența, energia? Când ți-ai amintit ultima oară ce ii place cel mai mult și i-ai făcut o surpriză?


Alteori ți se pare că nu mai există nimic între voi. E doar obișnuința, nimic viu. Posibil. Dar dacă i-ai da o șansă? Pun pariu că a trecut ceva timp de când nici măcar nu ți-a păsat dacă mai e ceva între voi sau nu. Ce ar fi să dedici tot atâta timp ca să încerci să aduci un suflu nou intre voi?


Înainte de orice fă-ți timp pentru tine. Redescoperă cine poți fi. Unde începi și unde te termini tu. Care îți sunt nevoile dorințele, visele. Ieși din roboțelul acesta care te-a înghițit deja. E vremea schimbării! Nu mai aștepta ca altcineva să îți completeze viața. Fii tu întregul vieții tale. Abia apoi poți să începi să dăruiești. Dacă tu trăiești cu rezervorul gol te miri că ești mereu obosit? Că nici măcar nu îți trece prin cap sa te gândești la relația voastră? Pare un lux pe care nu ți-l permiți? Nu am fost învățați să ne conectam cu noi, cu puterea noastră interioară. Am fost învățați că totul în viață se obține greu, că trebuie să te sacrifici pentru ceilalți, asta e calea, nici o alta nu are rezultate. Dar dacă e diferit? Dacă în locul greului alegem ușorul? Dacă în loc să așteptăm ca alții să ghicească ce vrem, ne exprimăm direct dar blând dorințele, așteptările? Dacă nu ne mai chinuim în relații insipide ,,care ni se întâmplă’’ pentru că ,,așa ne-a fost norocul’’ și în loc de asta hotărâm că vrem altceva?

Vrem viață, energie, bucurie, armonie,iubire!


Ce zici, merită să te ridici în picioare pentru asta? Să te aduni, să te împuternicești, să spargi barierele pe care ți le pun ceilalți?


Să rămân sau să plec?


Să rămâi, să îți faci darul de a rămâne ca să poți alege cu claritate care e drumul iubirii în viața ta.


Catrinel

p.s. scrie-mi dacă te regăsești, dacă ai întrebări

bottom of page