top of page

Happy 50+ sau a două Primăvară


Visul meu este să ajung la cât mai multe femei 50+. Să le arăt că merităm să trăim în centrul vieții noastre și nu la marginea ei.


Acolo, în centrul vieții tale, poți fi în echilibru, în armonie cu tine, cu nevoile tale cu generozitatea ta. Centrul vieții tale este locul în care poți să ai grijă de tine, de claritatea minții tale, de reconectarea la corpul tău. Noi suntem cele care ne împingem spre marginea vieții noastre, cumpărând ce vor să ne vândă unii: că vremea noastră a trecut.


Închide ochii și poți vedea sau ști unde te afli în viața ta: te clatini undeva spre margine, ești în centru, ești pierdută pe undeva și nu îți găsești sensul? E dificil momentul în care copilul sau copiii pleacă de acasă. Dincolo de dor, de griji, de tristețe, toate obiceiurile și organizarea zecilor de ani dispare brusc. Începi să te învârți în gol, căutând fără să găsești sensuri noi în gesturi vechi, acum lipsite de sens. Te retragi în tine, în rana dorului, în neacceptare.


E dificil momentul în care simți că pierzi pulsul feminității aflat în ovarele tale.

E ușor să confunzi feminitatea cu capacitatea de procreație și să asociezi sfârșitul feminității cu începutul menopauzei.


Simți că îți pierzi sensul, menirea? Că pășești pe nisipuri mișcătoare și nu îți recunoști corpul, nu te mai recunoști pe tine și ești invadată de emoții și senzații noi, de cele mai multe ori neplăcute?


Scrie-mi. Punând în cuvinte ce simți te ajută să înțelegi mai bine cum îți este această perioadă. Necunoscutul ne sperie și ne activează antenele de frică, de percepere a pericolului. Descriind zona în care te afli, o poți îmblânzi puțin.


Chinezii consideră perioada 50+ începutul celei de a doua primăveri. Mie îmi place să cred în acest început de viață matură. Privind diferit ce mi se întâmplă și urmează să mi se întâmple mă deschid spre viață ca spre o aventură pe care o primesc fără rețineri. Nu stau să îmi număr ridurile ci mă uit spre lumina care începe să se adune în ochi.


Nu minimalizez procesele pe care le traversezi, vreau doar să îți întind mâna ca să traversăm senin această perioadă.


Împreună.


Catrinel Rus


16.12.2023

bottom of page